DOPRAVA ZDARMA U OBJEDNÁVKY NAD 2000 KČ. KE KAŽDÉMU NÁKUPU DÁREK

Electroforming aneb jak mé šperky vznikají?

Šperky vznikají už dávno před tím, než vůbec usednu za stůl ve svém ateliéru, a to výběrem těch ,,správných kamenů". Jelikož se ve světě minerálů pohybuju už spousty let, znám téměř všechny své dodavatele osobně. Většinou se jedná o rodinné podniky a manufaktury, kde se řemeslo dědí z generace na generaci.

 

DSC01799

 

 

Ve chvíli, kdy kámen vezmu do ruky, mám před sebou jasnou vizi finální podoby šperku. Avšak v ateliéru pak započíná proces, kdy šperk ,,ožívá", je tedy třeba své představy a očekávání s důvěrou odevzdat a nechat ,,dílo" ať se děje. Tvorba šperků metodou ,,electroforming" je totiž obrovská alchymie, protože nikdy dopředu nevíte, jak bude výsledný šperk vypadat. A právě v tom je ta magie. Tento proces se nedá řídit, můžete mu pouze ,,asistovat" a výsledek vás vždycky může překvapit. Neb co platilo včera, už nemusí platit dnes.

 

DSC01788                                 

 

Je třeba tak tvořit vědomě, avšak s respektem a s důvěrou v proces a konečný ,,výsledek".

 

Myslím, že i tady se hodí ono známé rčení, že ,,Cesta je cíl". Čím si však můžete být jisti, že nikdy nebudou dva stejné šperky. 

 

Než se takový šperk zrodí a získá svou finální podobu, trvá to několik hodin až dní. Každý šperk je nejdříve ručně formován a poté na 8 - 48 hodin ponořen do galvanizační lázně, kde za pomoci elektrického proudu roste, tvaruje se a pokrývá mědí. Po dokončení procesu je zbroušen, vyleštěn, patinován a ošetřen ochrannou vrstvou.

 

 DSC01804DSC01784

 

 

,,Každičký šperk má svou duši!"

 

Ať už tomu věříte nebo ne, každý krystal vyzařuje jistý druh energie, jedinečnou vibraci. Měď se řadí jak mezi minerály, tak mezi kovy a je skvělým vodičem energie (nejen té elektrické). Ve spojení s krystaly se tak tato energie násobí.

 

 

Nejdůležitější a má nejoblíbenější část tvorby - výběr a kombinace krystalů

 

Měď je živý kov, jejíž přirozenou vlastností je se měnit (život je přeci také jedna neustálá změna) , může lesk ztrácet či nabývat, může tmavnout a nebo se rozzářit, pokud o ni pečujete a věnujete pozornost, odmění se vám svou krásou. Vždyť pokud se nestaráte o květinu, také vám časem uvadne.

 

Měď je zasvěcena planetě Venuši a stejně tak bohyni lásky, hojnosti a plodnosti – Venuši (Afroditě)

 

Podle dostupných informací používali měď pro své antibakteriální a antimikrobiální vlastnosti na sterilizaci vody, ran či jiné lékařské účely již ve starověkém Egyptě, Mezopotámii či jižní a střední Americe.

Starověcí Egypťané používali pro měď symbol „ankh" ☥ , jež znamenal „život“ jak pozemský, tak věčný.

 

 

DSC02111