DOPRAVA ZDARMA U OBJEDNÁVKY NAD 2000 KČ. KE KAŽDÉMU NÁKUPU DÁREK

Larimar - karibský poklad, Kámen delfínů, Kámen Atlantidy

 

Na světě existuje mnoho drahých kamenů, ale jen málo z nich má schopnost okouzlit a nadchnout svým vzhledem, původem a vzácností právě tak, jako LARIMAR, který si víc a víc získává srdce bytostí z celého světa.

 

30

 

Minerál pektolit - což je vlastně larimar, je poměrně běžným minerálem, avšak pravděpodobně by vás tolik nezaujal, jelikož bývá nejčastěji nacházen v bezbarvé nebo světle šedé barvě. Modrý larimar, tak jak ho známe, se nachází pouze na jediném místě na světě - v Dominikánské republice, konkrétně v horské oblasti v provincii Barahona, obklopen hustou vegetací deštného pralesa.

 

10

 

Pro svoji nádhernou barvu i kresbu, připomínající moře, je mu přezdíváno Kámen delfínů. Pro své energetické působení pak bývá často spojován s pradávnou Atlantidou.

 

12

 

Historie larimaru sahá až do roku 1916, kdy byl poprvé objeven místními obyvateli Dominikánské republiky. Nicméně, larimar získal svou popularitu až v roce 1974, kdy byl objeven geologem Miguelem Méndezem. Méndez objevil larimarové naleziště poblíž města Barahona a pojmenoval kámen po své dceři Larise a španělském slově pro moře "mar", čímž vznikl název "larimar".

 

11

 

Modrá barva je považována za symbol klidu, míru a harmonie. Je to barva, která často evokuje spojení s oblohou, mořem a oceánem, jejich nekonečností a hloubkou. Pomáhá uklidnit roztěkanou mysl, uvést nás do stavu klidu a relaxace.

V kategorii ,,KRYSTALY" momentálně můžete vybírat z několika kusů tromlovaných, avšak vysoce kvalitních larimarů. Prohlédnout si je můžete zde NABÍDKA LARIMAR

V kategorii ,,ŠPERKŮ" pak najdete larimar samozřejmě také - přívěsky různých tvarů, jako je ovál, kapka nebo třeba oblíbené srdce a občas se objeví i nějaký ten prsten s larimarem. Obzvlášť oblíbená kombinace přívěsku bývá spojení larimaru a lemurského křišťálu. Aktuální nabídku najdete zde ŠPERKY S LARIMAREM, nebo použijte lupu a vyhledejte slovo ,,larimar".